Novo iz Toyote: Auris mijenja ime u Corolla

534

Nova generacija Toyotinog automobila u C segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe – hatchback, sedan i karavan, nositi u cijelom svijetu ime Corolla, nadovezujući se na 50 godina dugu svjetsku reputaciju najprodavanijeg modela u istoriji automobila. Ime Corolla, zamijenit će naziv Auris početkom 2019. godine.

Ovaj odabir imena se poklapa s usvajanjem zajedničke Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture – TNGA), koja će zamijeniti trenutne tri različite platforme.

– Proizvodna i konstrukcijska filozofija TNGA donosi potpuno novu dimenziju našoj sljedećoj generaciji modela u C segmentu. Pored proslavljene kvalitete, trajnosti i pouzdanosti Corolle, novi model se odlikuje i drugim vrijednostima koje naši kupci žele – impresivan izgled, profinjenost unutrašnjosti, zadivljujuća dinamičnost u vožnji i snažni, ali štedljivi hibridni pogon – rekao je dr Johan van Zyl, predsjednik i CEO Toyota Motor Europe.

Nova Corolla hatchback i Corolla Touring Sports će imati svoju svjetsku premijeru na Salonu automobila u Parizu, obje u svojim hibridnim izvedbama.