Napravite ukusni mousse sa lješnicima

Prije posluživanja mousse ohladite i ukrasite mousse kolač kakaom u prahu

211
Foto: Ilustracija

Ako još uvijek niste odlučili kojim desertom ćete iznenaditi svoje voljene, mi vam predlažemo da to bude mousse kolač sa lješnjacima koji se vrlo lako priprema. Recept u nastavku.

Potrebno:

Za tijesto:
• 150 g tamne čokolade
• 50 g mliječne čokolade
• 160 g maslaca
• 5 bjelanaca
• 2 g soli
• 5 žumanca
• 100 g šećera
• 1 vanilin-šećer
• 110 g mljevenih lješnika
• 1 puding od čokolade
• 2 g praška za pecivo

Priprema:

Čokoladu razlomite na komadiće i zajedno s maslacem otopite na pari pa ostavite da se hladi.

Bjelancima dodajte so i napravite čvrst snijeg. Žumancima dodajte šećer i vanilin-šećer te miješajte električnim mikserom dok smjesa ne postane bjelkasta, tada u nju umiješajte smjesu od čokolade i maslaca i snijeg od bjelanaca.

Mljevene lješnike pomiješajte sa praškom za pecivo i dodajte u prethodnu smjesu. Lagano u smjesu umiješajte sadržaj vrećice pudinga od čokolade.

Kalup za torte promjera 26 cm obložite papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stepeni oko 30 minuta.

Prije posluživanja mousse ohladite i ukrasite mousse kolač kakaom u prahu.