Život bez celulita san je svake žene, a dobra vijest je da sada vrlo lako može preći u javu, zahvaljujući posebnoj masaži – maderoterapiji, koja je u posljednjih 12 mjeseci popularna i kod nas.

Maderoterapija, ili kako je popularno nazivaju “masaža oklagijama”, oblik je masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a kod kojeg se za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala – tačnije od drveta.

Uglavnom su žene one koje se odluče na ovu vrstu masaže, jer učinkovito uklanja celulit. Međutim, važno je napomenuti da je ona efikasna kod bolova u leđima i generalno za detoksikaciju organizma. Maderoterapija se u našoj zemlji pojavila prije godinu, a oni koji su je probali kažu da je mnogo prijatnija od klasične anticelulitne masaže.

No, klasična maderoterapija sada je postala bogatija za još jednu oklagiju, nazvanu “skockica”, koju je osmislila dugogodišnja stručnjakinja na tom polju Snežana Rulić Sneki, koju nazivaju još i “Sneki, ubica celulita”.

Trenutno u Sarajevu postoje samo četiri osobe koje njom znaju rukovati. One su Aida Kolovrat iz Beauty Box Studija, Neira Popović iz Fabrike ljepote, Anita Bačić iz Noctarice i Ermina Omerbegović iz Maderoterapija by Madre.

– Nas četiri na prostoru Sarajeva dobile smo to povjerenje da iznesemo vrijednost skockice i njene primjene s kojom se postižu zapanjujući rezultati u veoma kratkom vremenskom periodu. Ovo je oklagija koja daje još bolje i brže rezultate, a kombiniramo je sa svim ostalim oklagijama. Poznati smo po vrhunskim rezultatima u otklanjanju celulita sa oklagijama, a sada je sa skockicom taj nivo razbijanja još efikasniji – istakle su žene koje rade ovu vrstu masaže.

“Jaoo jest jako,otopiti cu se!” 😂👸🏼

Publiée par Beauty Box Studio sur Mardi 23 octobre 2018

One vraćaju osmijeh na lice ženama, a svojim oklagijama ili stručno rečeno, maderoterapijom, zaludjele su i najpoznatije dame sa naše javne scene. Naime, njihovu masažu koristile su: Amra Silajdžić Džeko, Slađana Mandić, Dalal Midhat, Ika Ferrer Gotić…

– Master maderoterapije Sneki, obučila nas je ovom poslu. Obuku smo imale u Sarajevu, tačnije u Beuaty Box Studiju. Maderoterapija toliko je zaživjela kod nas da se na termin čeka i po tri mjeseca, jer masaža daje zapanjujuće rezultate i klijentice su prezadovoljne i rado nam se vraćaju. Zato, dođite da vas skockamo – poručile su dame.