Najšarenija zabava u Sarajevu: Kids kinđurijada 24. februara u Domu mladih

Druženje za male kinđure od 12 do 18 sati će pratiti super zabava uz muziku, edukativno-zabavne radionice koje su pažljivo osmišljene, atraktivne i raznolike

145
Detalj sa prošlogodišnje Kinđurijade

Najšarenija zabava za malu raju – peta Čunga Lunga Kids Kinđurijada bit će održana 24. februara u Domu mladih.

Kao i predhodnih godina treća subota u februaru je rezervisana za kreativnost i zabavu. Druženje za male kinđure od 12 do 18 sati će pratiti super zabava uz muziku, edukativno-zabavne radionice koje su pažljivo osmišljene, atraktivne i raznolike. Kroz sve radionice mališane vodi stručno osoblje sa svojim asistentima iz određene oblasti.

– Izgradnji samopoštovanja kod djece svakako doprinose osjećaj uspjeha i sposobnosti. Jedan od načina kako se dijete može “hraniti“ tim osjećajima jeste da se kod djeteta uoči koja su to područja u kojima je dijete jako dobro. Sa 5000 mališana koji posjete ovaj događaj, sigurni smo da smo u potpunosti ostvarili ciljeve projekta, da djeca kroz različite radionice pokažu svoje talente i sklonosti- istakli su organizatori.

Prijatelji i sponzori projekta kao i ranijih godina, obezbijedili su besplatno za sve mališane užinu, sokiće i slatkiše. Ulaz je besplatan!