Nakon odabira haljine i svih sitnica koje čine savršeni modni look za maturalnu večer, red dolazi na šminku koju trebate prilagoditi kreaciji.

Za istaknuti ono najljepše na licu potrebna nam je kvalitetna i adekvatna šminka i fiksator jer ne želimo da se naš makeup “otopi” prije nego što stignete do restorana.

Važno je i da izaberete look koji ćete lako moći održavati tokom večeri, bez stalnih odlazaka u wc, i koji će isticati ono što je na vašem licu najljepše.

Kako bismo vam pomogli donosimo koji su to essence must have proizvodi koje morate imati u svojoj torbici za maturalni look:

Essence stay all day 16h dugotrajni tekući puder

Dugotrajni puder pruža nježan i svilenkasti ten cijeli dan. Njegova delikatna tekstura dopušta jednostavnu i ravnomjernu aplikaciju, a košta samo 7,95 KM.

Essence camouflage full coverage korektor

Dugotrajna i visoko pigmentirana tekuća kremasta tekstura pouzdano prekriva tamne kolutove ispod očiju i ostale nepravilnosti kože. Za prirodan, potpuno budan, izgled koji nam treba na taj dan. Cijena je 5,25 KM.

Essence glow to go highlighter paleta

Blistav i osunčan look na licu, tijelu, dekolteu i ramenima lako je postići s ovom paletom, koja sadrži dva highlightera u svijetlo i rozé zlatnoj nijansi, kao dvije nijanse bronzera koje se mogu primijeniti pojedinačno ili u kombinaciji. Košta 9,45 KM.

Essence all about matt! fixing kompaktni puder

Može se nanijeti iznad baze da matira kožu i fiksira make-up. Za mat, prirodan i glatki ten, koji će osigurati da na fotografijama izgledate sviježe. CIjena je 6,35 KM.

Essence eyeshadow box paleta sjenila

Očima ispričajte ružičastu ljubavnu priču u nijansi happily ever after. Košta 8,45 KM.

Essence I love extreme volume vodootporna maskara

Za još više volumena! Duboka, crna kremasta tekstura prekriva svaku pojedinu trepavicu bojom, a velika plastična četkica osigurava senzacionalan volumen. Cijena maskare je 5,85 KM.

Essence ultra last instant colour ruž za usne

U nijansi 08 eternal beauty za osjećaj na usnama laganim kao pero i poljupce dugo u noć – 4,85 KM.

Essence gel lak za nokte

Dugotrajna ljubav na noktima uz nijansu 04 our sweetest day. Košta 2,95 KM.

Essence kozmetička torbica

Mala essence torbica u koju ćete staviti sve proizvode za make up popravke. Za nju ćete trebati izdvojiti 4,25 KM.

I za kraj – ne zaboravite najbitnije je da je to ono što ste htjeli i da se dobro osjećate.