Mustafa Nadarević otkrio šta je radio prije nego je postao glumac

Gdje sam ja bio, djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, nego zato jer nije bilo tuče. Ako se zakuha, zamolim ih da izađu i da se ispred tuku do mile volje

280

Glumac Mustafa Nadarević (75), poznat po ulozi Izeta u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, prisjetio se početka karijere. Prije nego je postao slavan glumac i “zaplivao” glumačkim vodama, Mustafa je u Rijeci radio kao izbacivač.

– Gdje sam ja bio, djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, nego zato jer nije bilo tuče. Ako se zakuha, zamolim ih da izađu i da se ispred tuku do mile volje – rekao je Nadarević za televiziju N1.

U glumačkom poslu neki glumci uspijevaju više od drugih, odnosno imaju više sreće.

– Sreća vam je sreća. To je nešto najdivnije. Mi to ne znamo kad dođe. Treba sreću znati prepoznati, ja je počesto prepoznajem – rekao je Mustafa.

Poručio je mlađim kolegama i onima koji će se tek baviti glumom da se moraju spremiti i raditi jer bez rada nema ničega.

– Ja sam vrlo kasno počeo, negdje sa 36 godina, kad sam dobio kćerku, onda sam se uozbiljio. Imao sam jedan veliki problem, u meni jeste Balkan. I taj Balkan ima jednu prekrasnu krilaticu – lako ćemo. Nema lako, teško ćemo. U 36. godini sam počeo ozbiljno raditi, do tada sam bio zaljubljen u svoju ženu, dijete, svijet oko mene. Posao se mora krvavo odraditi da bi bio dobar – ispričao je glumac.