Milica Jovović, novo lice u emisiji “Jedan je dan“ na TV1: Nek Milica gleda unazad, mi ćemo unaprijed

Dnevna izdanja ove emisije rastu zajedno s nama i publikom. Cilj nam je da emisija svaki dan bude bolja od one juče i lošija od one sutra

300

Minji Šurković, Zerini Patković i Vladimiru Čolakoviću, poznatom voditeljskom triu informativno-zabavne emisije TV1 “Jedan je dan”, nedavno se pridružila Milica Jovović. Milica je novo televizijsko lice koje gledatelji TV1 mogu pratiti nedjeljom u 10:15 sati, u ulozi voditeljice emisije “Jedan je dan unazad”. Riječ je o sedmičnom pregledu – retrospektivi najzanimljivijih sadržaja iz emisije “Jedan je dan”.

“Dnevna izdanja ove emisije rastu zajedno s nama i publikom. Cilj nam je da emisija svaki dan bude bolja od one juče i lošija od one sutra. Od septembra kada smo krenuli u eter, kroz naš studio prošlo je oko 500 gostiju i donijeli smo još toliko priča s terena. Nemamo mnogo vremena za pogled unazad. Kao i sportisti, fokusiramo se samo za naredni meč u kojem želimo pobijediti. Neka naša kolegica Milica gleda unazad, a Minja, Zerina i ja ćemo unaprijed”, šaljivo govori Vladimir Čolaković.

Milica Jovović priznaje da je za FTV, gdje je stekla svoja prva novinarska iskustva, vežu lijepe uspomene, ali da je tek u TV1 dobila priliku da ispeče novinarski zanat.

“Prvi put kada sam stala pred kamere bilo je treme i straha kako će sve izgledati. Srećom, u TV1 rade profesionalci koji su me uputili šta je dobro i na šta treba da obratim pažnju. Također, strpljiva tehnička ekipa i dobar producent svakako su zaslužni što “Jedan je dan unazad” u finalu izgleda odlično.

Zbog svakodnevnih obaveza i ubrzanog tempa života, nismo u mogućnosti gledati baš sve što želimo na TV-u. Stoga pozivam gledatelje da nedjeljno jutro provedu uz veselu ekipu Jedinice i na jednom mjestu pogledaju najbolje sadržaje iz dnevnih izdanja emisije “Jedan je dan”, govori Milica Jovović.

Zerina Patković je od prvog dana u timu Jedinice. Priznaje, bilo joj je teško prilagoditi se u novoj životnoj i radnoj sredini, ali danas, šest mjeseci kasnije, sigurna je da je donijela ispravnu odluku preselivši se iz Tuzle u Sarajevo.

“Sada već poznajemo jedni druge, znamo što se kaže “kako ko diše” i više smo spremni na kompromise nego ranije. Danas sve dileme rješavamo tako što svako od nas o nekom pitanju da rješenje i/ili prijedlog, a onda zajednički odlučimo šta je najbolje za emisiju. Kvalitet emisije nam je ipak najvažniji. Iz dana u dan emisija je sve prepoznatljivija, a iz sedmice u sedmicu ulazimo u nove domove širom BiH. Dokazuje to kontinuirani rast glednosti”, kaže Zerina Patković.

Isto misli i voditeljica Minja Šurković.

“Dolazak u TV1 bio je zaista pun pogodak! Povjerena nam je potpuna uređivačka sloboda, što se na koncu odražava i na sam kvalitet emisije. U ovih nešto više od pola godine rada u emisiji “Jedan je dan” sa sigurnošću mogu reći da sam “ispekla zanat”. Skoro dva sata svakodnevnog “živog programa” sa sobom nosi veliku odgovornost. Priznat ću vam da ponekad nije jednostavno nakon napornog dana ući u studio, ostaviti sve brige po strani, nasmijati se I poželjeti “Dobar dan”, ali kada radite u jednom ovakvom timu, kao što je tim TV1 sve je lakše”, priča Minja Šurković.

Poziv gledateljima

“Najbolje stvari tek očekuju ekipu emisije “Jedan je dan” ali i naše gledaoce. Gledaocima poručujem – pišite nam na Facebooku i Instagramu. Zanimaju nas vaši komentari i sugestije. Ako nam se čak želite pridružiti u studiju i želite nam ispričati nešto zanimljivo, samo javite. Uvijek ste dobrodošli”, poručuje Vladimir Čolaković.