“Michelin beba” iz Kine sa šest mjeseci ima 12 kila i prava je zvijezda

Xue Yuyan već teži 12,5 kilograma i preko noći je postala zvijezda na društvenm mrežama, nakon što su roditelji objavili video njene male ručice

211

Šestomjesečna Xue Yuyan iz Kine neobična je i javnosti zanimljiva beba. Zbog “šlaufića” na rukama, koji podsjećaju na maskotu francuskog proizvođača guma, kineski mediji su je nazvali “Michelin Baby”.

Xue Yuyan već teži 12,5 kilograma i preko noći je postala zvijezda na društvenm mrežama, nakon što su roditelji objavili video njene male ručice. Video je dosad pogledan 4,7 miliona puta.

Yuyanin otac, Xue Lei, iz provincije Jilin u sjeveroistočnoj Kini, ističe da mu je kći zdrava, dobro jede, pije i lijepo spava svaki dan. Xue Lei i njegova supruga video snimcima dokumentiraju Yuyanin rast. Otac priznaje da je malo zabrinut zbog veličine svoje kćeri, tačnije pribojava se da će malena u budućnosti biti pretila. Inače, prosječna težina za šestomjesečnu djevojčicu u Kini je 7,2 kilograma.

Jedan broj djece s ovakvim naborima na nogama i rukama imaju dijagnosticiran dječji sindrom Michelin guma (MTBS). To je rijedak genetski sindrom koji karakterizira pretjerano preklapanje kože, višestruki, urođeni, asimptomatski, simetrični kožni nabori. Najčešće se pojavljuje na nogama i rukama, a nabori se rjeđe mogu pojaviti na dlanovima i tabanima.