Nakon albuma “Shine on Me” i “Beskraj”, Marko Louis izdao je svoj treći solo album, pod nazivom “Euridika” za izdavačku kuću Lampshade media.

Novi album sadrži 12 pjesama među kojima su tri dueta. Publika je već ovog ljeta imala priliku da čuje dvije nove pjesme koje su se našle na novom albumu i to su naslovna pjesma “Euridika” i singl “Kad je noć”.

Kao što smo do sada primijetili Marko voli da sarađuje sa drugim umjetnicima, tako da i ova ploča nije mogla da prođe bez lijepih dueta kao što su pjesma “Sanjao sam” sa autentičnim Božom Vrećom, kompozicija “Idi” sa mladom Sarajevskom grupom Helem Nejse i duet sa Markovom sestrom Majom u pjesmi “Svijet je tvoj”.

– Već duže vrijeme Maja i ja želimo da snimimo zajedničku pjesmu. Drago mi je da se to konačno desilo na ovom albumu. Jedva čekam da podijelim novi album sa svima i da uživo pjevam nove pjesme na koncertima – kaže zadovoljni Marko Louis.

Za naslovnu sliku albuma, koja je inspirisana grčkom mitološkom tragedijom Euridika, zaslužena je mlada umjetnica Katarina Baćević iz Niša sa kojom Marko prvi put sarađuje.

Pored novog albuma, Marko objavljuje datume za nastavak regionalne turneje, pod nazivom “Beskraj tour by Barcaffe”, gdje će publika, pored Markovih starih pjesama, prvi put imati priliku da čuje novi album “Euridika” uživo.

U Novom Sadu u Firchie Studiju svirat će 9. novembra, 23. novembra u Sarajevu u amfiteatru “Doma mladih”, 29. novembra u Zagrebu u “Tvornici kulture”, 30. novembra u Ljubljani u Kino Šiški i kao šlag na torti, 13. decembra u Beogradu u “Domu omladine”.

Novi album “Euridika” dostupan je na svim muzičkim servisima kao što su Deezer, Spotify, Youtube.

CD se može kupiti u izabranim CD shoppovima i na Markovim koncertima.

Pored CD izdanja Marko Louis i Lampshade Media planiraju da do kraja godine izdaju  album i na vinil ploči.

Na ovom linku možete preslušati album.