Marko Bošnjak: Tamo gdje nastavim školovanje, taj prostor će odrediti moj dalji muzički put

Slavuj iz Prozora, kako ga mnogi nazivaju, pažnju javnosti skrenuo je prije dvije godine pobjedom u takmičenju "Pinkove zvezdice"

1747

Marko Bošnjak, slavuj iz Prozora, kako ga mnogi nazivaju, pažnju javnosti skrenuo je prije dvije godine pobjedom u takmičenju “Pinkove zvezdice”. Svakom novom pjesmom koju snimi oduševljava, kao da iza sebe ima dugu pjevačku karijeru i godine iskustva.

Region je iznenadio, a svoj raskošni talenat još jednom pokazao obradom hita Dine Merlina “Da je tuga snijeg”, koji je snimio u studiju AL kod Amila Loje. Njegova obrada ove pjesme na kanalu Youtube ima skoro četiri miliona pregleda. Markov plan je da nastavi pronalaziti kvalitetne pjesme i raditi njihove obrade. No, trenutno mu je škola prioritet.

– Završni sam razred osnovne škole, i sada razmišljam o tome gdje ću nastaviti školovanje. Na tu važnu temu razgovaram sa svojom porodicom i ujakom Ćirom, a vrlo brzo ću donijeti konačnu odluku. Tamo gdje nastavim školovanje, taj prostor će odrediti moj dalji muzički put. Puno toga se događa, i ono što sam nekada smatrao da je moja želja, nije se puno promijenilo. Svjestan sam da ako želim biti u svijetu muzike da moram i neke stvari korigirati. Iako volim medicinu, i sebe sam vidio u tom pozivu, sve sam bliže odluci da se vežem uz muziku i srodne djelatnosti. Kada je srednje obrazovanje u pitanju mislim da ću na tom putu ostati, ali odluka još nije definitivna – kaže Marko Bošnjak.

Talentirani trinaestogodišnjak priznaje da iako sebe vidi u drugom muzičkom pravcu, često za svoju dušu ili za svoje prijatelje pjeva sevdalinke.

– Volim sevdalinku i gostovao sam u emisiji “Sav taj sevdah” na Face TV. Sevdah je nešto što puno govori o ovom podneblju. U pratnji profesora i majstora na gitari Almira Hukelića Ake najčešće zapjevam “Tebi majko misli lete” i “Žute dunje”. Moram pomenuti i Irnesa Divjana, jedno divno stvorenje, sa kojim prijateljstvo traje od takmičenja, a bio je i gost na mom samostalnom koncertu u mom Prozoru – govori Bošnjak.