Lorraine Pascale ušla je u svijet kulinarstva kroz popularne serije o kulinarstvu koje su emitirane na kanalu BBC 2.

Njene emisije od samog starta odlično su prihvaćene od strane gledalaca, a njen topao i pristupačan stil učinili su da je mnogi okarakteriziraju kao “prijatelja u kuhinji”, što je Lorraine oduvijek željela biti.

U emisiji “Mijesiti je lako” gledatelji su mogli da je vide kako objašnjava svoju ljubav prema dobroj hrani, dok poput pravog stručnjaka priprema veliki broj recepata i govori o njenoj ljubavi prema kolačima.

Njena druga emisija “Jednostavni recepti” predstavlja sve njene kvalitete – eleganciju i kuhanje bez stresa koje dovodi do vrhunskih rezultata.

Iako je Lorraine imala bogatu manekensku karijeru, sarađujući sa svjetskim kreatorima, kao što su Channel, Lagerfeld, John Galliano, Versace, Benetton ili Donna Karan, odrekla se takvog života u potrazi za nečim strastvenim, nečim što bi je okupiralo u potpunosti i poslije tridesete godine života.

Tako je završila prvo kulinarski kurs, a potom dobila i diplomu Internacionalne kulinarske akademije za poslastičare.

Radila je u najboljim restoranima svijeta.

Lorraine i dalje sarađuje sa najvećim svjetskim kuharima, kao što je Pierre Koffmann.
Trenutno ima svoju firmu za proizvodnju svečanih kolača.

Evo jednog zanimljivog recepta Lorraine – Muffini sa bundevom i ruzmarinom

Potrebni sastojci: 3 struka ruzmarina, 180 g brašna sa praškom za pecivo, 130 g integralnog brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 0,5 kašičice praška za pecivo, 2 jaja, 240 g skuhane bundeve, 100 ml kiselog mlijeka, 275 ml svježeg mlijeka, 20 ml ulja, 1 kašika tečnog meda, 1 prstohvat soli.
Ukrašavanje: 1 šaka sjemenki bundeve, 1 šaka kockica skuhane bundeve.

Postupak pripreme:

1. Prvo u posudi pomiješajte suge sastojke. Prosijte obje vrste brašna i dodajte sodu bikarbonu, prašak za pecivo i isjeckane listiće ruzmarina. Sačuvajte veća zrna koja su ostala nakon sijanja integralnog brašna.

2. U drugoj posudi lagano umutite jaja. Nakon toga dodajte kiselo i svježe mlijeko, skuhanu bundevu isjeckanu na kockice, ulje i med. Blago promiješajte.

3. Pomiješajte obje vrste i promiješajte ih sa ne više od osam poteza.

4. Od papira za pečenje napravite 12 kvadratića veličine 14×14 mm. Naprskajte kalupe za muffine sa malo ulja i postavite kvadratiće od papira u svaki kalup. Podijelite smjesu za mafine u kalupe.

5. Pospite odozgo sa malo mekinja, stavite i nekoliko kockica i sjemenki bundeve.

6. Pecite muffine u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20–25 minuta. Kada se ohlade muffini, možete ih zamrznuti – za neki drugi put.