Britanski muzičar Sting i njegova supruga Trudie Styler prodali su svoj luksuzni penthouse u iznimno traženoj zgradi nadomak njujorškog Central Parka, a sretni kupac je kineska milijarderka Karen Lo, koja je svoj novi dom uspjela kupiti za oko devet miliona i 800.000 KM manje od tržišne cijene, izdvojivši za njega “skromnih” 82 miliona maraka.

Slavni pjevač kupio je luksuzni penthouse još 2008. za oko 44 miliona KM, što je gotovo dvostruko manje od cijene po kojoj je stan prodao, pa ne sumnjamo kako slavni Britanac sada zadovoljno trlja ruke.

Luksuzni penthouse veličine 500 metara kvadratnih nalazi se na čak dvije etaže, tačnije na 16-om i 17-om spratu strogo čuvane zgrade s vlastitom recepcijom i osobljem.

Nova vlasnica moći će uživati u četiri spavaće sobe, prostranom dnevnom boravku te stilski uređenoj i moderno opremljenoj kuhinji s centralnim šankom, tri perilice posuđa i čak četiri pećnice.

Na drugom spratu stana, do kojeg vodi zasebni lift, nalazi se glavna spavaća soba s prekrasnim pogledom na Central Park, mramornim kupatilom i dvije garderobe za “nju” i “njega.”

Također, svi vlasnici stana u luksuznoj zgradi imaju na raspolaganju parking u garaži, 1.300 metara kvadratnih veliki fitness centar s bazenom i saunom, kino dvoranu, vinske sobe, biblioteku, dječiju igraonicu i vanjsku terasu.