Letu štuke i Dubioza kolektiv ujedinili snage u pjesmi “Zemlja gori” (VIDEO)

“Zemlja gori” zapravo najavljuje izlazak četvrtog studijskog albuma “Topla voda” benda Letu štuke, koji će svjetlo dana ugledati sredinom ovog mjeseca

194

Satirična pjesma “Zemlja gori” ujedinila je dva sarajevska benda- Letu štuke i Dubiozu kolektiv- muziku i tekst potisao je Dino Šaran, a aranžman i produkciju Brano Jakubović.

“Zemlja gori” zapravo najavljuje izlazak četvrtog studijskog albuma “Topla voda” benda Letu štuke, koji će svjetlo dana ugledati sredinom ovog mjeseca. Novi album donosi deset novih pjesama u kojima se društveno angažovane teme isprepliću s ljubavnim, dok je “Zemlja gori” satirična poskočica o preskakanju Homo sapiensa u lancu ishrane.

Koncertna promocija albuma u regiji počinje 17. novembra kada Letu štuke nastupaju Velikom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu, potom 30. novembra u Ljubljani, 22. decembra u Beogradu, a u prvoj polovini 2019. godine u Sarajevu.

Osim Šarana, u spotu se pojavljuju i ostali članovi benda Letu šruke, a u svojim prepoznatljivim odorama uloge su dobili i članovi Dubioza kolektiva. Pogledajte.