Iako joj život podsjeća na bajku, Lepoj Breni nije sve prethodnih decenija išlo kako treba, jer su se iza privida savršenog života, često krili duboki ožiljci, teški problemi i traume…

Naime, prije 18 godina ova muzička diva suočila se sa jednim od najvećih užasa koji roditelja može snaći – njenog starijeg sina Stefana (26) su kidnpovali.

Pjevačica je o ovom nemilom iskustvu otvoreno progovorila za hrvatski portal 24sata.hr, otkrivajući da je cijeli incident počeo 2000. kada joj odjednom stigla poruka koja ledi krv u žilama.

– Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan nalazi se kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave – pisalo je u jezivoj poruci otmičara koji su kidnapovali tada šestogodišnjeg Stefana.

 

 

View this post on Instagram

 

🤘🏻👋🏼

A post shared by Stefan Zivojinovic (@stefanzivojinovic) on

Ova poruka trajno je promijenila živote porodice Živojinović, u koju se istog trenutka uselila duboka bol i neizrecivi strah.

Dok su čekali dalje instrukcije otmičara, živjeli su u stalnoj neizvesnosti – pet dana nisu znali da li je Stefan živ ili mrtav. Tek pet dana poslije otmice, stigla im je druga poruka, a Brena je tek sada smogla snage da otvoreno priča o svim detaljima.

– Javili su nam da Stefana možemo otkupiti na dva načina. Živog za dva i po miliona tadašnjih njemačkih maraka ili mrtvog za pet miliona. Rekli su i da će nam, u slučaju druge mogućnosti, slati dio po dio Stefanovog tijela – ispričala je Brena.

Također, upozorili su Brenu i Bobu da ne zovu policiju, a dali su im rok od dva dana da skupe novac. Naglasili su im da ne odugovlače s isplatom.

 

 

View this post on Instagram

 

Mojih 5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Neizmerna podrska❤️💋❤️ foto @marinabugarcic

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on

Prijetili su da će za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biti jedan prst manje, a ako se ne jave ni nakon 10 dana, moći će da otkupe samo svoje mrtvo dijete.

Porodica nije gubila vrijeme, pa su se odmah bacili u potragu za novcem i Stefana ubrzo vratili u svoje okrilje, na sigurno.

Lepa Brena kaže da ne može da razumije kako se do danas nije otkrilo ko im je priredio ovaj košmar.

– Sve otmice su razotkrivene, samo nije utvrđeno ko je to uradio mom djetetu. Nakon toga se više ničega ne plašim. Naravno, da danas imam obezbjeđenje, to su profesionalni ljudi koji se ne vide, ali tačno znaju šta treba da rade – istakla je pjevačica.

 

 

View this post on Instagram

 

Sretna nova godina svima sve najlepse od srca ❤️

A post shared by Stefan Zivojinovic (@stefanzivojinovic) on

Nije htjela da priča o tome na koji su joj način vratili Stefana, ali se u medijima spekulisalo o čak pet verzija njegovog oslobađanja.

Prema prvoj, kući ga je dovezao taksi nakon što su ga poslije primopredaje novca otmičari ostavili na Kalemegdanu. Druga priča kaže da je dječak predat pjevačici, koja je bila na nišanu snajperista, dok je Boba predavao novac otmičarima na Novom Beogradu. Treća verzija je ta da je Brena bila na nišanu snajperista na niškom autoputu, gdje je preuzela sina.

Neki mediji su nagađali da se primopredaja novca i djeteta odigrala u okolini Dubrovnika.

Prema petoj verziji, Brena je pod snajperskim nišanom s mlađim djetetom bila parkirana na autoputu kraj Tošinog bunara, njen suprug je ostavio novac na dogovorenoj lokaciji, a otmičari su potom bosonogog Stefana ostavili na Kalemegdanu.

– Otkad su mi oteli sina, više mi ništa materijalno nema značaj. Nije mi važno ništa što može da se kupi novac – zaključila je Lepa Brena.