Lagano i ukusno: Šareni rižoto

Kad je riža kuhana ostavite je da odstoji 10-15 minuta, u poklopljenoj posudi

144

Danas napravite jednostavni rižoto bogat povrćem

Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 240

Potrebno vam je

• 1 kom luk ,crveni
• 200 g grašak zeleni (smrznuti)
• 200 g kukuruz u slanoj vodi
• 100 g mahune žute (zrele)
• 200 g riža, nepolirana
• sol
• 2 kašike ulja

Priprema

1. Luk očistite, operite i sitno nasjeckajte. U tavi na najjačoj temperaturi zagrijte ulje i popržite luk, pa dodajte grašak i kukuruz. Smanjite temperaturu na umjerenu, ubacite mahune, pa dinstajte povrće oko 5 minuta.
2. Rižu operite i dodajte povrću pa sve zajedno dinstajte 2-3 minute. Nalijte mlake vode (da prekrije namirnice u tavi) posolite po ukusu i dobro promiješajte.
3. Kada rižoto zakuha, smanjite temperaturu na najnižu, poklopite i kuhajte uz miješanje dok riža ne upije svu vodu.
4. Kad je riža kuhana ostavite je da odstoji 10-15 minuta, u poklopljenoj posudi.