Potrebni sastojci: losos file, svježi kadaif, povrće (mrkva, komorač, paradajz, i celer), maslinovo ulje, so, biber, paradajz-pire, bijelo vino, ruzmarin, majčina dusica, bijeli luk.

Postupak pripreme:

Losos zapeći sa svih strana samo da dobije boju, ne do kraja, dodati ruzmarin i timijan, bijeli luk. Potom ga izvaditi iz tave i umotati u svježi kadaif, pa staviti u rernu na 75 stepeni oko 12-13 minuta. Po želji dodati bijelo vino.

Povrće isjeckati u trakice i ispržiti al´dente, tomatizirati sa malo paradajz-pirea.

Nakon 12-13 minuta izvaditi losos iz rerne, servirati na podlogu od mrkve i tikvica koje ste izrezali na tanke trake, i prije toga blanširali.

Sitno povrće servirati s lijeve i desne strane ribe, jelo začiniti maslinovim uljem, solju i biberom.