Bosanski ćilim posebna je vrsta podne prostirke, većinom orijentalnog izgleda, koji predstavlja važnu kulturnu vrijednost naroda u Bosni i Hercegovini.

Naša zemlja jedna je od rijetkih evropskih država koja ima svoj – ćilim – kao osobeni vid primijenjene, narodne, tradicijske likovnosti.

Najpoznatiji je tzv. begovski ćilim koji je tkan više mjeseci. Kada bi ga tkalje završile, iznijele bi ga vani, okrenule prema suncu i tada bi znale da li su posao uradile kako treba. Ako kroz ćilim ne bi prolazila nijedna zraka sunca, tkalja je znala da je gusto tkan i da je kvalitetan.

Upravo taj ćilim inspirisao je i našeg modnog dizajnera Adnana Hajrulahovića Haada pri stvaranju kolekcije marama.

– Bosanski ćilim krasi ljepota, bogata likovna ornamentika, kolorit koji modnom dizajneru pružaju bezbroj mogućnosti u osmišljavanju kreacija. Ćilim je nit našeg identiteta, a njedreći i šireći priču o bosanskom ćilimu ja njedrim vrijednosti moderne Bosne i Hercegovine – kazao nam je Hajrulahović.

Marame sa motivom bosanskog ćilima kreatora Haada izrađene su od viskoze, i odličan su poklon, jer dolaze u originalnom pakovanju i na adresu poručioca na email [email protected] ili na telefon +387 33 227 997.

Cijena marame sa ambalažom je 39,90 KM, a poštarina je besplatna unutar BiH.