Kako prenosi E Online, princ William i njegova supruga Kate Middleton upoznali su najnovijeg člana kraljevske porodice, malenog Archieja Harrisona, sina princa Harryja i Meghan Markle.

Za spomenuti portal izvor je otkrio kako je par dječaka upoznao u utorak poslijepodne u porodičnom domu vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

– Radi se o privatnoj posjeti – ispričao je izvor, objašnjavajući kako su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea upoznali rođaka sedam dana nakon rođenja.

Nije poznato jesu li u posjetu išli i njihovo trije djece, petogodišnji princ George, četverogodišnja princeza Charlotte i jednogodišnji princ Louis.

Inače, par je do sada bio u službenoj posjeti Walesu zbog čega nisu bili u mogućnosti ranije upoznati bebu.

Podsjećamo, 34-godišnji princ Harry i 37-godišnja Meghan Markle u ponedjeljak, 6. maja postali su roditelji sinčića kojemu su dali ime Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Par je dječaka javnosti pokazao tek u srijedu kada su pozirali fotografima u Windsor dvorcu, a nekoliko sati kasnije, kada je bebu upoznala kraljica Elizabeta, na službenoj Instagram stranici vojvode i vojvotkinje od Sussexa objavljeno je i ime koje su roditelji izabrali za svoje prvo dijete.