Kako da napravite maslac od kikirikija?

Maslac od kikirikija jedna je od najpopularnijih namirnica u američkoj prehrani, a i kod nas je sve više zastupljen

142

Maslac od kikirikija jedna je od najpopularnijih namirnica u američkoj prehrani, a i kod nas je sve više zastupljen. Ovaj maslac ne samo da je ukusan, već je i zdrav.

Maslac od kikirikija dobar je izvor proteina i zdravih masnoća koje su dobre za srce, ima dosta kalija, bogat je vlaknima, a sadrži i vitamin E. I sami možete napraviti maslac i za to je potrebno 300 grama kikirikija u kori.

Priprema: Očistite kikiriki i ogulite mu ljusku. Stavite ga u blender pa miksajte na najjačoj brzini. Kikiriki će se prvo smrviti, a zatim će početi ispuštati masnoću. Povremeno ugasite blender da se ne bi pregrijao. Nakon toga nožem odvojite kikiriki od zidova posude i miksajte sve dok se kikiriki ne pretvori u gustu kremu. Ako volite maslac s komadima kikirikija, kada je gotov, dodajte mu još šaku krupno izrezanog kikirikija.