Još jedna u nizu: Asistentica Meghan Markle dala otkaz

Bivša zaposlenica napušta imanje i odlazi u inostranstvo

209
Meghan i Amy

Iako joj je na poslovnom planu odlično, vojvotkinji Meghan Markle (37) ne ide najbolje u odnosima sa zaposlenicima u kraljevskoj porodici. U manje od godinu već nekoliko ljudi dalo je otkaz na radnom mjestu u kraljevstvu, a čini se da se situacija ne smiruje.

Osobna asistentica Amy Pickerell koja je radila za Meghan godinu, dala je otkaz, prenosi Her.

– Amy odlazi. Njene kolege su vrlo tužne jer je jedna od omiljenijih članova osoblja – potvrdio je kraljevski izvor.

Bivša zaposlenica napušta imanje i odlazi u inostranstvo. Međutim, najprije će pomoći Meghan i princu Harryju (34) da se smjeste u novi dom u Frogmore Cottageu.

– Složila se ostati i i pomoći im kad se dijete rodi te organizirati im kućanstvo, ali onda kreće dalje – rekao je Amyjin prijatelj.

Prije Amy, ostavku je podnijela Samantha Cohen koja je radila za kraljevsku porodicu 17 godina.

U novembru prošle godine, Melissa Toubati dala je otkaz zbog stalnog pritiska i stresa koji je proživljavala na radnom mjestu.

– Njen posao bio je vrlo stresan. Morala se nositi s brojnim zahtjevima vojvotkinje zbog čega je bila pod velikim stresom. Često je i plakala – priznao je Melissin prijatelj.

Također, tjelohraniteljica koja ju je pratila na razna putovanja i brinula za njenu sigurnost šest mjeseci dala je ostavku početkom ove godine, a čini se da je Meghan “otjerala“ i Edward Lane Foxa koji je bio Harryjeva desna ruka 15-ak godina.