Jasna Gospić krajem prošle godine predstavila je novu pjesmu “Iluzija,” koju autorski potpisuje Dženan Jahić. Aranžman je djelo Marina Meštrovića, a odsvirali su je vrhunski muzičari poput Ede Krilića, Almira Hukelića i drugih.

Vesela pjesma koja govori o maštanjima, najsuptilnijim ljudskim emocijama i željama, proteklih nekoliko dana ekranizirana je u Sarajevu.

Snimanje se odvijalo na nekoliko atraktivnih lokacija, a, uz Jasnu, u ovoj muzičkoj priči glavni akteri su i sam autor pjesme Jahić, te glumica Simonida Mandić.

– Njihovi kadrovi u spotu simbolizuju potragu za pravom ljubavi i njenim ostvarenjem. Numera “Iluzija” je četvrta pjesma koju je Dženan napisao za mene, poslije “Maline” i dueta sa Halidom Bešlićem i Franom Lasićem. Osim autorskog pečata, raduje me njegova želja da učestvuje na snimanju spota i da svoj doprinos da pjesma u najboljem izdanju i slikom bude dočarana publici. Nakon spota za pjesmu “Malina,” ovo je drugi put da Dženan glumi u mom spotu. Potrudili smo se da video bude lepršav, jednostavan, proljetni i optimističan. To su osobine koje krase mladog Dženana, a ja sam se i interpretacijom prilagodila tom svježem, mladalačkom zvuku. Pjesma je jako lijepa, a uz producenta Marina Meštrovića, te izvanredne muzičare Almira Hukelića i Edu Krilića, mislim da će je publika dobro prihvatiti i rado slušati, ali i uživati u njenoj slici. Naš tim je veoma zadovoljan, a to je prvi uvjet za uspjeh, bilo šta da radimo – kaže Jasna Gospić.

Spot je režirao Benjamin Šehić u Hayat produkciji, Jasninoj matičnoj kući sa kojom sarađuje dugi niz godina, a kojoj je zahvalna na velikoj podršci i kvalitetu koji zajedno njeguju. Za Jasninu frizuru i šminku, tokom snimanja, pobrinule su se Belma Klačar i Nermina Ibrulj.