U Sarajevu po prvi put održano je takmičenje najboljih brada. Najbolje brade u šest kategorija birao je regionalni žiri u sastavu Zoran Vukčević, Karlo Zagorac, Haris Šabotić i Alen Demirović.

U kategoriji “Najduži brkovi” pobjednik je Amar Karahmet čiji su brkovi dugi 24 centimetara, najbolju “bradu u špic” ima Dejan Stanojević, a najdužu bradu Zlatko Slatinac. Žiri je izmjerio 24 centimetra.

Žiri je odlučio da je najljepše oblikovanu bradu imao Damir Mustafić, a nagradu za najbolji stajling odnio je Leonard Valenta. U kategoriji “Najbolja kocka brada” pobjednik je bio Aldin Poško.

Posebnu kategoriju najljepših brada birale su dame iz javnog života BiH, Džejla Glavović, Saša Zvizdić i Merima Darman, a one su odlučile da je najbolji bio Mirza Delić. Njegov trud i njegovanu bradu nagradili su vikend vožnjom u novom vozilu First Class Das WeltAuto.

Svi posjetioci imali su priliku da uživaju u zanimljivom programu, ali i saznaju novine iz svijeta muške kozmetike i preparata za njegu lica i brada.

Kompanija Keune je održala i posebnu prezentaciju gdje su svi posjetioci mogli da se uvjere u kvalitet njihovih proizvoda, ali i dobiju pomoć ili savjet u vezi sa njegom brada i kose.

Izbor najboljih brada grada privukao je bradonje iz svih dijelova BiH, bilo je tu takmičara iz Sarajeva, Bugojna, Bihaća, Zenice, Tuzle…

Sve pohvale za organizaciju idu Agenciji “Avatar”.

Posebnu pažnju na takmičenju izazvalo je pojavljivanje regionalne zvijezde, Buba Corellija koji je došao da podrži izbor najboljih brada grada.