Iris Radoš u Sarajevu predstavila singl “Sa osmijehom”

Rođena sam i odrasla u Švedskoj, ali mi je otac puno pričao o Sarajevu, u koje sam često i dolazila. Tu se probudila ljubav prema ovom gradu i želja da karijeru počnem baš tu u njemu, da se vratim i da sada živim tu. Moj naredni korak jesu tri do četiri nova singla, te rad na albumu. Iskreno se nadam da ću nastaviti saradnju i da ću i dalje imati pomoć Harija i Nihada u onome što radim - rekla je Iris

553

Iris Radoš, mlada bh. muzička nada, danas je u Sarajevu predstavila debitantski singl “Sa osmijehom”, koji je nastao u saradnji sa Harijem Varešanovićem i Nihadom Voloderom, koji potpisuju muziku i tekst. Pjesma je snimljena u studiju Nihada Volodera, a ekranizirana je u Sarajevu u produkciji NIVO.

Promociji, koju je moderirala poznata TV voditeljica Vanja Semić, je prisustvovao i autor Hari Varešanović, koji se prvi obratio brojnim prisutnim predstavnicima medija.

– Pored karijere koju Hari Mata Hari gradi već godinama, veoma često, na što sam specijalno ponosan u svojoj karijeri, a što je možda manje poznato, radimo na projektima mladih pjevača, njihovoj edukaciji i, kako se kaže, trudimo se da ih izvedemo na pravi put u muzici. Mnogi su takvi primjeri do sada. Možda jedan od najboljih je Emina Jahović, koja je iz Novog Pazara došla kao malo dijete koje je samo željelo da pjeva. Imala je samo želju, a pogledajte kakva je “ispala”. Saradnje smo imali i sa starijim zvijezdama poput Severine, Brene, Nene Murića… Kada je u pitanju Iris, saradnju smo počeli ponukani njenim sjajnim odgojem, glasom, ali i prijateljstvom sa njenim ocem, koji također ulaže veliku energiju u to, na čemu mu velika hvala. Nakon ove pjesme, poželio bih Iris da radi i sa drugima poput nas, sa zagrebačkim, beogradskim autorima, da se njena karijera internacionalizuje, jer Iris je sigurno ime i pojava koja će zainteresovati ljude i završiti u regionalnim okvirima. Ona ima moderan pristup svemu što radi i siguran sam da neće imati prepreka u gradnji karijere- konstatovao je Varešanović.

Radoš se zahvalila gostima i medijima koji su među prvima došli da poslušaju njen prvjenac, i budu joj podrška na ovaj simboličan dan za ostatak njenog muzičkog rada.

– Rođena sam i odrasla u Švedskoj, ali mi je otac puno pričao o Sarajevu, u koje sam često i dolazila. Tu se probudila ljubav prema ovom gradu i želja da karijeru počnem baš tu u njemu, da se vratim i da sada živim tu. Moj naredni korak jesu tri do četiri nova singla, te rad na albumu. Iskreno se nadam da ću nastaviti saradnju i da ću i dalje imati pomoć Harija i Nihada u onome što radim – rekla je Iris.

Nihad Voloder je naglasio da mu je čast da svaki put učestvuje u projektu u kojem je i Hari Varešanović, sa kojim dugo godina radi zajedno.

– Što se tiče iskustava u muzici, mogu reći da sam sa Harijem završio fakultet. Na sreću, Iris je “nabasala” na nas dvojicu i mi smo se, bez ikakvih kalkulacija, potrudili da uradimo dobar posao. Ja se nadam i vjerujem da će se pjesma svidjeti publici. Iris je cijeli projekat iznijela kao profesionalac. Imali smo malih problema oko jezika, jer Iris je rođena u Švedskoj, a zadnjih godinu dana živi u Sarajevu. Hvala joj na povjerenju, i nadam se da ćemo nastaviti saradnju – rekao je Voloder.

Podrška na promociji Iris je bila i Bojana Mašković, pjevačica iz Beograda kojoj će novu pjesmu raditi Hari Varešanović i Nihad Voloder.