Kada je u pitanju seks, nemaju svi iste želje i afinitete. Ipak, postoje neke univerzalne stvari koje svaka žena želi u krevetu – od čistog kreveta, do predigre i partnera kojem je važan i njen užitak.

Neko ko prepoznaje njeno raspoloženje

Svima ponekad treba dugi zagrljaj, ali žene ponekad samo žele leći na drugu stranu kreveta i spavati. Ako ne možete prepoznati o kojoj se situaciji radi, ponekad je najbolje pitati partnericu je li raspoložena za maženje ili joj je pak samo do spavanja, piše Cosmopolitan.

Otvoreni um

Možda neko želi uvesti igračke u seks, možda drugačije položaje, šta god bilo u pitanju, važno je da žena ima povjerenja u svog partnera. Nije lako priznati svoje najskrivenije želje, pogotovo kada je neko odgajan u društvu sklonom tabuima i potiskivanju seksualnosti.

Vokalni entuzijazam

Nema ničeg boljeg od partnera koji se ne može suzdržati od oduševljenja vama i samim seksom te to pokazuje glasnim stenjanjem. Pokoja seksi izjava isto može povisiti temperaturu u krevetu.

Partner kojem je stalo do ženinog zadovoljstva

Žena nije samo predmet koji služi muškarcima za ugodu. Nije poenta seksa da samo muškarac doživi orgazam, već treba obratiti pažnju na partnericu i pružiti joj zadovoljstvo.

Oralno zadovoljavanje

Isto kao što ga voli i svaki muškarac. Strastveno i entuzijastično oralno zadovoljavanje će usrećiti svaku ženu.

Sigurnost i zaštita

Spolno prenosive bolesti, neželjena trudnoća… Siguran seks je bitan za sve, a partner koji se čudi kad mu partnerica izvadi kondom ili ga pita da ga stavi, neće polučiti željene rezultate – orgazam. Većina žena će ustati i otići.

Orgazam

Seks ne smije završiti samo s muškim orgazmom – pogotovo ako ga žena nije postigla. Ako ćete biti previše iscrpljeni nakon orgazma, pobrinite se da je žena doživjela vrhunac prije vas.

Komunikacija

Postoji vrijeme i mjesto za “seks bez riječi”, ali partner kojeg zanima šta žena želi u seksu ili ima ideje šta bi se novo moglo isprobati, polučit će puno više uspjeha od onog koji ide za seksom kako bi zadovoljio svoje maštarije i potrebe.

Čisti krevet

Uistinu je teško opustiti se i uživati ako ste svjesni da se predigra odvija na posteljini koja dugo nije promijenjena. Ili je čudnog mirisa… Ili su na njoj komadići keksa koje ste jeli veče prije…

Punjač za telefon

Neki vole malo surfati po internetu nakon seksa, a neki će možda morati zvati taksi da ih odveze kući, pa će prilikom vožnje provjeravati svoje društvene medije. Lijepo je kad partner ima punjač i za vaš mobitel.

Predigra

Seks nije utrka i nema pobjednika ili gubitnika, stoga sa seksom nema žurbe. Dobra predigra može biti bolja i od samog seksa.

Čarape

Iz nekog nepoznatog razloga neki muškarci ostaju u čarapama tokom seksa. Skinu sve, ali ostave čarape. Zašto?

Realna očekivanja

Pornografija i seks u stvarnom životu nemaju baš puno doticaja. Ženama je bitno da ih partner ne doživljava kao seksualni objekt te tokom seksa ne tretira kao igračku, već kao osobu. Seks bez riječi ne prolazi.