Hyundai: Pick-up koji će sve oduševiti

Poznato je koliko je ova vrsta vozila zastupljena na američkom tržištu i koliko je u stvari popularna, međutim, Santa Cruz neće biti klasični pick-up, već lifestyle model

461
Santa Cruz Crossover Truck Concept

Hyundai je odlučan da svojoj gami automobila doda i pick-up segment, a kompanija to nastoji da učini što je prije moguće, potvrdio je ovo Luc Donckerwolke, novi šef dizajna.

Međutim, kada su detalji o ovom vozilu u pitanju, on je bio škrt na riječima, tako da još uvijek nije poznato da li će se najavljeni model naći u klasi nešto manjih pickup vozila ili će biti ipak nešto robusniji.

Poznato je koliko je ova vrsta vozila zastupljena na američkom tržištu i koliko je u stvari popularna, međutim, Santa Cruz neće biti klasični pick-up, već lifestyle model.

Zbog toga se proizvođač odlučio da koristi već postojeću šasiju na kojoj su bazirani SUV modeli, što bi između ostalog trebalo da smanji troškove proizvodnje. Koncept se pojavio sa dizel agregatom, dok bi u produkcijskom modelu trebalo da se nađe četvorocilindarski 1.6-litarski turbo benzinski motor ili 2.4-litarski atmosferski benzinac.