Half Century Jeans Kickstarter: Neuništive traperice s garancijom od 50 godina

No, brend Half Century Jeans britanskog dizajnera Toma Cridlanda proizvodi traperice za koje garantiraju da će trajati 50 godina, zahvaljujući tome što su napravljene od "posebnog hibridnog materijala, uključujući japanski traper iz Okayame, te izuzetno izdržljivih "spectra vlakana", koja su 15 puta snažnija od čeličnog kabla"

118

Svaka dama kada pronađe savršen par traperica, poželi da one traju vječno. Međutim, najčešće one brzo počinju gubiti oblik, te se parati na nezgodnim mjestima.

No, brend Half Century Jeans britanskog dizajnera Toma Cridlanda proizvodi traperice za koje garantiraju da će trajati 50 godina, zahvaljujući tome što su napravljene od “posebnog hibridnog materijala, uključujući japanski traper iz Okayame, te izuzetno izdržljivih “spectra vlakana”, koja su 15 puta snažnija od čeličnog kabla”.

Zvuči impresivno i skoro nemoguće. Tvrde da su proizveli najdugotrajnije neuništive traperice ikada napravljene, te da stoje iza 50 godišnje garancije – besplatno će ih popravljati pola stoljeća ako će za to uopće biti potrebe. Brend koristi tehniku izrade koja se naziva “selvedge denim”, a koja koristi tradicionalne tkalačke stanice što je krucijalno za izradu izdržljivog trapera – kako se nit kreće prema natrag, stvara obrub, te time sprječava habanje i raspadanje.

Half Century Jeans nastoji proizvoditi više održivi i ekološki odgovoran traper koristeći 100 posto organski pamuk bez korištenja pesticida, genetske modifikacije i umjetnih gnojiva. Pošto je u pitanju novitet na tržištu, nije poznato koliko će koštati ove čarobne traperice.