Frizerski salon Sarajlije Ruždije Džidžovića Gigija u New Yorku ponovo je proglašen najboljim u ovom američkom gradu. Glasanje se odvijalo online, a krajni sud donijele su mušterije koje imaju priliku glasati tokom cijele godine.

Džidžović je karijeru frizera počeo osamdesetih godina prošlog stoljeća, a od ostalih kolega izdvajao se osobnošću, atipičnim pristupom mušterijama i frizurama, te atraktivnim revijama.

Gigi sa Zijom Valentinom i Vladom Kalemberom

Veoma brzo stvar prestiža postaje šišanje u njegovom salonu koji se nalazio kod Muzičke akademije u Sarajevu.

Sarađivao je sa sarajevskim frizerima na projektima Teatar Hair Show, Hair Show 2010, “Makaze koje život znače”…

U bivšoj državi, za svoj rad, Gigi je često nagrađivan, a kao i mnoge druge dobre priče, koje su se tek trebale razviti, i njegova se prekinula 1992. godine, početkom agresije na našu zemlju.

Sa Emirom Hadžihafizbegovićem i Ademirom Kenovićem

– Tokom 1992. godine bio sam u redovima odbrane BiH, a onda sam krajem 1993, trbuhom za kruhom, otišao u New York gdje sam počeo ostvarivati svoj američki san. Bukvalno sam krenuo od nule, ali se mukotrpni rad ipak, na kraju isplatio. Godine 2005. otvorio sam GiGi salon koji će veoma brzo postati hit – kazao nam je Džidžović u telefonskom razgovoru iz New Yorka za naš portal.

U prvih pet godina rada Gigi je formirao tim od 20-ak frizera, mahom ljudi s našeg podneblja, koji su svoje prve američke korake napravili upravo u salonu.

U društvu sa našim oskarovcem Danisom Tanovićem

– Nerijetko, u danima vikenda kroz moj salon prođe stotinu mušterija. Mislim da je tajna uspjeha respekt i maksimalan trud oko svakog klijenta. Najbolja reklama su zadovoljne mušterije koje su i učinile da moj salon godinama bude na tronu – govori Džidžović.

Gigi sa Visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom

Danas, nakon godina marljivog rada i učenja, Ruždija, u pravom smislu riječi, živi svoj san, a u Sarajevo, kaže, dolazi kad god nađe slobodnog vremena.

– Obradujem se svakom našem čovjeku koji se nađe u New Yorku i tu sam uvijek da pomognem našim ljudima. Budućnost ipak vidim u svom rodnom Sarajevu, za koji me vežu najljepše uspomene i kojem ću se jednom opet vratiti – kazao nam je na kraju razgovora Džidžović.