Gdje za Novu godinu: Kako se gradovi u našoj zemlji pripremaju za javne dočeke najluđe noći

Do kraja sedmice saopćit ćemo čitav plan aktivnosti. Siguran sam da će Sarajevo ponovo biti centar regije, istakao je Skaka

593

Do najluđe noći ostalo je nešto više od dva mjeseca, pa nadležne gradske strukture u našoj zemlji uveliko rade na organizaciji novogodišnjih proslava koje se organiziraju uglavnom na gradskim trgovima. Posljednje dvije godine u glavnom gradu naše zemlje organizirani su spektakularni dočeci na kojima su brojne Sarajlije, ali i turiste zabavljali fenomenalni Zdravko Čolić i Dino Merlin.

– Do kraja sedmice saopćit ćemo čitav plan aktivnosti. Siguran sam da će Sarajevo ponovo biti centar regije. Na dočeku će nastupiti regionalno priznate muzičke zvijezde, a u saradnji sa Tursitičkom zajednicom Kantona Sarajevo pripremamo i regionalnu promociju i to u Dubrovniku, Splitu, Skoplju, Tirani, Novom Pazaru, Beogradu, Zagrebu i Ljubljani. Imena zvijezda neka ostanu tajna, jer još nisu potpisani ugovori – kazao je za Faktor Abdulah Skaka.

Kada je u pitanju novogodišnja noć u Tuzli, javni doček bit će organiziran na Trgu Slobode, ali još nisu poznata imena bendova i pjevača koji će nastupiti 31. decembra,

– Još nismo sigurni ko će biti glavna zvijezda dočeka u Tuzli. Prošle godine to su bile “Frajle”, a sada još nemamo ni konačnu listu bendova koji će nastupati na Trgu Slobode nekoliko dana prije 31. decembra – kazao je za Faktor Edin Jahić, direktor Turističke zajednice Tuzle.

Slična situacija je i u Zenici, gdje je čak i upitno održavanje javnog dočeka Nove godine.

– Vrlo malo u ovom trenutku mogu reći. Još se čeka gradonačelnik Fuad Kasumović i njegova je posljednja. Ove godine kasnimo sa organizacijom javnog dočeka. Prošle godine na vrijeme smo krenuli sa pripremama tako da je koncert “Miligrama” bio pravi spektakl – kazao je za Faktor Nandino Škrbić, direktor Radio televizije Zenica, koja je prošle godine organizirala gradski doček u Zenici.

Dosta je i nepoznanica u Bihaću, kada je u pitanju najluđa noć.

– U planu je održavanje manifestacija u gradskom parku i na centralnom bihaćkom trgu. Tokom posljednjih deset dana 2018. godine trebali bi ponuditi raznovrsne sadržaje, kao što su zabave, klizalište, zabavni sadržaji za djecu. Kada su u pitanju nastupi bendova uglavnom ćemo se osloniti na domaće snage – kazao je ispred Gradske uprave Bihaća Elmedin Mehadžić.

Ove godine vlasti u Banjoj Luci prve su saopćile informacije o manifestaciji “Banjalučka zima 2018/2019” u sklopu koje će 30. decembra nastupiti Željko Samardžić, u novogodišoj noći Haris Džinović, a 1. januara stanovnike grada na Vrbasu i sve goste očekuje koncert Željka Joksimovića.