Ford Store otvorio svoja vrata u Sarajevu

Iz Forda su poručili da je ovo samo jedan od mnogobrojnih koraka koji su planirani da najveće svjetske standarde u okvirima poslovanja i odnosa sa kupcima donesu u Bosnu i Hercegovinu

738
FOTO: M. ŽIVOJEVIĆ

Predstavljanjem najnovijih modela i najmodernijeg auto salona u regiji uređenog prema najvišim svjetskim standardima, Ford Store je svečano otvorio vrata za buduće kupce i partnere.

Ovim činom se Grand Automotive d.o.o. Sarajevo svrstao u veliku Ford porodicu, lidera u automobilskoj industriji, čiji je simboličan slogan Go Further upravo i pokazao pravac u kojem ova eminentna automobilska kuća namjerava nastaviti sa radom u Bosni i Hercegovini.

Ford Store predstavlja novi koncept zastupništva Forda po najnovijim globalnim Fordovim standardima, a koji tek počinju da se primjenjuju po evropskim lokacijama. Ovakva premium nadogradnja salona će u budućnosti doprinijeti komunikaciji sa kupcima stvarajući jedan prijateljski odnos. Na samom otvaranju pored unapređenja salona I njegovih karakteristika, predstavljeni su i specijalni modeli koji su prvi put samo za ovu priliku stigli u Bosnu i Hercegovinu. Najviše pažnje su izazvali Ford Mustang i Ford Focus RS.

Iz Forda su poručili da je ovo samo jedan od mnogobrojnih koraka koji su planirani da najveće svjetske standarde u okvirima poslovanja i odnosa sa kupcima donesu u Bosnu i Hercegovinu.

-Nakon tri godine nepostojanja Ford dilerstva u Bosni i Hercegovini, veoma sam sretan što upravo danas svečano otvaramo Ford Store u Sarajevu. Našim kupcima i korisnicima smo otvorili vrata u julu prošle godine, i za kratak period ostvarili povjerenje i postali dostupni skoro u cijeloj BiH, putem naše dilerske mreže u Banjaluci, Bijeljini, Tuzli i uskoro u Mostaru, a na ovome se svakako neće zaustaviti naše mrežno širenje – izjavio je Mirhad Šabotić, generalni direktor Grand Automotive d.o.o. Sarajevo.

-Prije svega želim da se zahvalim našim kupcima na tome što su odabrali Ford kao automobil za sebe i time iskazali lojalnosti prema našem brendu. Mi se konstantno trudimo da donesemo inovacije, nove usluge, ali i bolje ponude na svim tržištima na kojima poslujemo, a sve u cilju da osnažimo našu partnersku vezu sa kupcima i time zadobijemo njihovo povjerenje. Upravo slogan „Go Further“ opisuje novi pristup koji je usmjeren prema trenutnim i svim budućim kupcima. Jako smo zadovoljni i sretni što se nalazimo u Sarajevu gdje danas skupa sa našim gartnerom Grand Automotive, predstavljamo novi i ekskluzivni Ford Store rađen u potpunosti prema svjetskim standardima. Što se tiče tržišta Bosne i Hercegovine, u planu je otvaranje 5 zastupništa u najvećim gradovima, čime želimo podržati rast i razvoj tržišta automobilske industrije. Upravo je Grand Automotive najbolji partner za ispunjenje ovog plana – istakao je Viktor Molnar, regionalni direktor Forda za centralnu i istočnu Evropu.

Velikom broju medija, kupcima, poslovnim partnerima i prijateljima, obratio se i predstavnik vlasnika Taavura Group, Zvika Livnat.

-Hvala svima koji su došli na otvaranje Ford Storea koji ne bi bio moguć bez tri ključna dijela: Prvi je Ford koji se trudi da proizvodi modele koji oduševljavaju, i koji će to nastaviti raditi u budućnosti kao što je radio u prošlosti. Drugi važan dio su Grand Automotive partneri širom Balkana, a evo od sada i u Sarajevu. Dok su treći najvažniji dio, naši kupci zbog kojih sve ovo radimo i zbog kojih ćemo se u budućnosti truditi da donesmo sve najbolje što Ford može da ponudi – rekao je on.