“Forbes” je objavio top listu deset najbolje plaćenih muzičara u 2018. godini.

Evo kako izgleda lista:

Prvo mjesto – Irska rock grupa U2 nalazi se na prvom mjestu muzičara koji su ove godine najbolje zaradili. Riječ je o vrtoglavih 118 miliona dolara.

Drugo mjesto – Britanski bend Coldplay, kojeg predvodi Chris Martin, zaradili su 115 miliona dolara i time zauzeli drugo mjesto na ovoj top listi ponajviše zahvaljujući odlično posjećenoj turneji “A Head Full Of Dreams Tour”.

Treće mjesto – Crvenokosi kantautor Ed Sheeran u 2018. zaradio je impresivnih 110 miliona dolara, što mu je donijelo treće mjesto po najvećoj zaradi.

Četvrto mjesto – I za američkog muzičara Brunu Marsa ova godina bila je vrlo uspješna, pa se sa zarađenih 100 miliona dolara svrstao na četvrto mjesto na listi najbolje plaćenih muzičara.

Peto mjesto – Pop zvijezda Katy Perry našla se na petom mjestu sa zarađenih 83 miliona dolara.

Šesto mjesto – Odmah iza Katy Perry na Forbesovoj listi smjestila se i njena kolegica Taylor Swift sa 80 miliona dolara.

Sedmo mjesto – Za supruga Beyonce i muzičkog mogula Jay-Z godina koja je na izmaku bila je vrlo uspješna. Zaradio je sjajnih 76,5 miliona dolara.

Osmo mjesto – Legendarni Gunsi prošle godine zaradili su 71 milion dolara.

Deveto mjesto – Roger Waters, koji je svjetsku slavu stekao u kultnim Pink Floydima, prošle godine zaradio je 68 miliona dolara.

Deseto mjesto – Sean Combs ili Diddy, kako je izvijestio Forbes, zaradio je 64 miliona dolara.