Dino Šaran: Novi album “Štuka” u septembru

"Supermarket" osvaja top liste u BiH, ali i Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori...

356

Odlična sarajevska grupa “Letu štuke”, predvođena fenomenalnim Dinom Šaranom, sa novim singlom “Supermarket” osvojila je simpatije širom regiona. Spot je snimljen u Sarajevu. Uz brojne statiste glavnu ulogu igra Alisa Čajić, a pojavljuju se i Vanesa Glođo i Davor Golubović.

– “Supermarket” osvaja top liste u BiH, ali i Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori… Nastavljamo sa pripremanjem novog albuma koji bi pred publikom trebao biti u septembru. Do tada planiramo objaviti i dva nova spota. Kada su nastupi u pitanju, imamo dosta zakazanih svirki, a sa sarajevskom publikom družit ćemo se na Beer Festivalu koji se od 21. do 23. juna održava na dobro poznatoj lokaciji kod Zetre – rekao je Šaran.

On se osvrnuo i na stanje u Asocijaciji kompozitora i muzičkih stvaralaca.

– Došlo je do konfrontacije jednog dijela autora i Upravnog odbora i te stvari moraju se riješiti što prije. Kakav će biti konačni ishod, vidjet ćemo u maju. Mnogo mi je stvari nejasno. Upitan je taj rad po softveru i mnoge stvari su netrasparentne prema Skupštini kao vrhovnom organu AMUS-a. Mi smo izgleda samo tu da dižemo ruke. AMUS je netrasparentan prema članovima Skupštine zbog čega sam posebno ogorčen – kaže Šaran.