U toku je izgradnja stambenog kompleksa Cesar’s Residence, smještenog na obali rijeke Neretve, u ulici NH H Zahirovića Lace. Lokacija sa sobom nosi niz prednosti. Nalazite se u centru grada, a i dalje ste u stanju uživati u miru, pobjeći od stresa i gužve te uživati u prirodnim ljepotama koje posjeduje Neretva.

Nedaleko od kompleksa nalaze se mnogi uslužni i trgovački sadržaji, banke, javni prijevoz, kao i prepoznatljivi Stari grad.

Projekat je u prvoj fazi izgradnje, a radovi bi trebali biti završeni do kraja februara 2019. godine.

Stambeni objekat će sadržavati 20 stanova različite strukture. U sklopu objekta će biti zatvoreni bazen i fitnes sala, smješteni na suterenu -2. Stambeni kompleks Cesar’s Residence obuhvata dva nivoa suterena, prizemlje, dva sprata te potkrovlje.

Pored bazena i fitness sale, suteren 2 sadržavat će i ostave budućih stanara.

Osiguran je i dovoljan broj parking mjesta za buduće stanare. Pa tako na prvom nivou suterena nalazi se garaža sa 12 mjesta, dok se na drugom nivou nalazi dodatnih 11 mjesta. Pored garaža suteren nivo -1 i prizemlje imat će po dva stana sa prelijepim pogledom na Neretvu.

Prvi i drugi sprat imat će po sedam stanova, a dva penthausa bit će smještena u potkrovlju. Nakon višedecenijske gradnje stanova, koji su vlasnicima pružali samo mogućnost stanovanja, mi pristupamo novom konceptu gradnje koja pruža novi kvalitet življenja. To definišemo izrekom “Ovdje se samo ne stanuje, ovdje se kvalitetno živi”.

Objekat će imati i dvorište prema Neretvi koje je koncipirano kao zajednički prostor za odmor, sunčanje, igralište za djecu i uređene zelene površine.

Ukupna bruto površina objekta je 4.921 m2. Projekat je radila firma Entasis, a izvođači radova su Amitea, Gramer i Cesar’s Residence.

Za izgradnju objekta birani su samo najkvalitetniji materijali s ciljem postizanja što veće energetske efikasnosti. Fasada je izrađena kombinacijom komapaktne termofasade sa pločama EPS debljine 15 centimetara, i svim potrebnim slojevima montaže ventilisane fasade sa termoizolacijom kamene vune debljine također, 15 centimetara.

Cijene stanova se kreću između 2500 i 3000 KM/m2.

Postoji veliki broj zainteresovanim kupaca, pa je dio stanova već rezervisan. Za sve informacije vezane za kupovinu stana potrebno je obratiti se ovlaštenom agentu Agency Plus. Dodatne informacije se mogu naći na stranici www.cesars-residence.agencyplus.ba.
Firma Cesar’s Residence se bavi maloprodajom i veleprodajom vodomaterijala, sanitarne opreme, keramike, građevinskih materijala te hidroizolacijom.

Najznačajnije firme sa kojima sarađujemo su: Onduline, Serel i Ege Seramik.