Čeka nas do sada najveći redizajn Facebookovog Messengera

Osvježeni Messenger možemo očekivati tokom nadolazećih sedmica. Između ostalog, u Facebooku planiraju u budućnosti dodati i tamni način rada

452

Aplikacija za brbljanje u vlasništvu najveće društvene mreže Facebook bit će redizajnirana kako bi manje opterećivala uređaje i dobila poboljšano korisničko sučelje, prenosi tportal.hr.

Otkad je izdvojen u zasebnu aplikaciju Facebookov Messenger skupio je više od 1,3 milijarde mjesečnih korisnika. Ali čak su i njegovi direktori priznali kako je prekrcan funkcijama u devet tabova, od igara do Stories.

Ozbiljan redizajn obećan je prije više od godinu i formalno najavljen tokom Facebookove konferencije za razvojne programere F8. Sad su se napokon uhvatili posla.

Redizajn bi trebao posložiti sve funkcije u tri taba – Chats, People i Discover- i dodati više funkcija za prilagođavanje korisničkim potrebama i željama.

Tab Chats pokrit će sve vezano uz razgovore i funkciju Stories, People će više istaknuti Stories i prikazati trenutno aktivne kontakte.

Model monetizacije ne bi se trebao mijenjati odmah, no u Facebooku se namjeravaju više osloniti na zasebni tab Discover.

Osvježeni Messenger možemo očekivati tokom nadolazećih sedmica. Između ostalog, u Facebooku planiraju u budućnosti dodati i tamni način rada, piše Business Insider.