Čarolija u čašici: Desert s rižom, čokoladom i višnjama

Kad se dobro ohladi, umutite čvrsti šlag. Dodajte šlag čokoladnoj riži i prelijte kompotom od višanja u koji ste dodali i malo likera

74

Ako ne znate šta pripremiti za desert, mi imamo prijedlog. Napravite čaroliju u čašici, desert s rižom, čokoladom i višnjama i poslužite voljenim.

Sastojci:

• 180 g riže
• 6 dl mlijeka
• 80 g čokolade za kuhanje
• 2 kašike maslaca
• 60 g šećera
• 4 kašike slatkog vrhnja
• prstohvat cimeta
• 2 dl vrhnja za šlag
• kompot od višanja
• kašika likera višnjevca

Priprema:

Rižu prelijte mlijekom i zagrijavajte dok ne provrije pa smanjite temperaturu i kuhajte 20 minuta uz često miješanje. Dodajte čokoladu, maslac i šećer te kuhajte još dvije, tri minute. Maknite s vatre. Dodajte vrhnje i cimet te ostavite poklopljeno nekoliko minuta.
Rižu rasporedite po čašama i stavite u frižider. Kad se dobro ohladi, umutite čvrsti šlag. Dodajte šlag čokoladnoj riži i prelijte kompotom od višanja u koji ste dodali i malo likera.