Life in plastic is fantastic (Život u plastici je fantastičan), životni moto je britanke Rachel Evens (48) koja je potrošila 28.000 funti na razne intervencije kako bi izgledala poput Barbie.

Njena transformacija u mega popularnu lutku traje već 16 godina.

Zadnji put se “počastila” početkom mjeseca za 60. rođendan Barbie lutke kada je dala 500 funti za korekciju nosa, koji joj je estetski hirurg napunio filerima kako bi korigirao oblik i “ispeglao“ nesavršenosti. Napravila je to, kaže, u počast Barbie. A nos joj se nije sviđao još od tinejdžerskih dana.

Rachel je inače zaposlenica u jednoj trgovini koja u slobodno vrijeme radi i kao profesionalna “Living Fashion Doll“ (živa modna lutka).

Primjera radi, pozirala je kao Barbie u kutiji u poznatoj londonskoj trgovini igračkama Hamleys.

– Tokom godina sam potrošila hiljade funti da bi od muškobanjaste žene postala Barbie i ne planiram se zaustaviti u skorije vrijeme. Uvijek može bolje i neću stati dok ne postanem savršena Barbie. Kozmetički zahvati na licu su na prvom mjestu u mom životu, sve ostalo može čekati – rekla je.

Osim na kozmetičke zahvate, Rachel puno novca troši i na opremu koja upotpunjuje Barbie izgled, poput odjeće, nakita, cipela…, prenosi “Daily Mail.”