Bez dlake na jeziku: Slavni kuhar obrušio se na trendove u prehrani

Jelo koje je postalo “vikend običaj” za mnoge, nije ništa drugo nego užasno, cinično recikliranje ostataka i naplaćivanja ih tri puta skuplje od običnog doručka, kazao je za brunch

690
Bourdain: Ništa dobro neće izaći iz toga

Veteran svjetskog kulinarstva Anthony Bourdain komentirao je neke od popularnih kulinarskih trendova i bio je bez dlake na jeziku, piše “Independent.”

– Ne postoji veći kulinarski zločin od kobeanskog burgera – rekao je kuhar te dodao da uđete li u restoran u kojem je u ponudi takav burger, bolje je da se okrenete i izađete.

– Ništa dobro neće izaći iz toga. Vidjet ćete samo more “douchebagova” koje ne želite blizu sebe – kritičan je Bourdain.

Dao je svoje mišljenje i o besmislenosti “bruncha”:

– Jelo koje je postalo “vikend običaj” za mnoge, nije ništa drugo nego užasno, cinično recikliranje ostataka i naplaćivanja ih tri puta skuplje od običnog doručka – tvrdi.

Dobro mišljenje izrazio je tek o kombinaciji krofne i kroasana, a oštar je bio i prema barovima sa sokovima.

Popularno ulje od tartufa nazvao je užasnim.

– To čak i nije hrana. Jednako je jestivo kao i lubrikant, a i napravljeno je od iste stvari – zaključio je.