Astrologinja Dalida Azinović savjetuje: Kako pronaći harmoniju u životu u skladu sa horoskopskim znakom

Svaki horoskopski znak upravlja različitim dijelom našeg tijela

870
Foto: Ilustracija

Svaki horoskopski znak upravlja različitim dijelovima našeg tijela. U sljedećem tekstu možete pronaći savjete kako pronaći harmoniju u vašem životu u skladu sa vašim sunčevim znakom, te vratiti balans u svoje tijelo i organizam.

Piše: Astrologinja Dalida Azinović

Ovan

Oni su strastveni, dinamični i samopouzdani po prirodi, međutim, imaju tendenciju da imaju “kratak fitilj” i jako su impulsivni. Zbog činjenice da njihova glava, kosa i lice vladaju tijelom, to može da im manifestuje glavobolje, migrene, gubitak samopouzdanja, probleme sa sinusima, kao i akne, probleme sa kožom, ekcem, osip i gubitak kose – kada je njihova energija van ravnoteže.
Da bi održali ravnotežu trebali bi da odvoje vrijeme i posvete se meditiranju, čitanju ili da se bave baštovanstvom kako bi se smirili. Trebali bi da slušaju svoju dušu.

Bik

Iako pouzdani, topli i odlučni, često su nefleksibilni, odbojni i posesivni. Ponekad mogu biti previše fokusirani isključivo na svoje načine te imaju problema da se prilagode promjenama. Zbog činjenice da im vrat, grlo, štitna žljezda i krajnici regulišu tijelo, debalansirana energija Bika može prouzrokovati probleme sa vratom, bolnim grlom i hrapavim glasom. Da bi održali ravnotežu trebali bi naučiti da razmatraju održivost stavova drugih ljudi kako bi izbjegli tvrdoglavost te postali svjesni načina na koji njihove akcije utiču na druge ljude. Trebali bi pokušati meditaciju ili mantre možda čak i uzemljenje. Priroda je dobra za svu dušu. Majka Zemlja nikad ne stagnira pa ne bi trebali ni oni.

Blizanci

Oni su inteligentni, radoznali i živahni, ali s druge strane mogu biti napeti, lukavi i nekonzistentni. Njihovim tijelom vladaju um I misli te debalans te energije može prourokovati razbacane misli, zbunjene mentalne procese, bolove ruku i strah od izražavanja. Da bi održali ravnotežu trebalo bi da meditiraju ili da koriste tehnike vizuelizacije kako bi se smirili. Takođe se ne bi smjeli iscrpljivati te moraju obratiti pažnju na izbalansiranu ishranu i nikako ne preskakati obroke.

Rak

Brižne, intuitivne i zaštitne duše sa tendencijom da se bore sa raspoloženjem, osetljivošću i nemogućnošću da se opuste. Zbog činjenice da njihove grudi i srce vladaju tijelom, debalans u energiji može manifestovati nekontrolisane emocije, osjećaj istrošenosti ili preosjetljivosti te želju da budu sami. Simptomi uključuju respiratorne bolesti, kašalj, bolne dojke i tendenciju da emocionalno jedu i okrivljuju. Radi održavanja ravnoteže preporučuje se meditacija, uzemljenje, joga, svjež vazduh i vježbe svjetlosti. Za njih je jako dobro da se povezuju sa tijelom na dubljem i intuitivnijem nivou.

Lav

Hrabre, kreativne i lojalne osobe, međutim često su pretjerano sujetni i netolerantni. Kako im srce i gornji dio leđa vladaju tijelom, to može manifestovati srčane komplikacije te teškoće izražavanja emocija. Nerijetko se može manifestovati kao nedostatak samopouzdanja, osećaj stidljivosti i neopravdanih strahova – kada im je energija van balansa. U postizanju balansa dobro bi bilo da rade jogu koja bi pomogla u otvaranju srca. Takođe trebaju da komuniciraju o svojim osjećanjima sa onima do kojih im je stalo, da rade stvari koje vole te izbjegavaju začinjenu i masnu hranu i da piju puno vode.

Djevica

Analitički, praktični i vrijedni ljudi, ali takođe mogu biti perfekcionistički i previše kritički nastrojeni prema sebi i drugima. Zbog činjenice da njihovi stomačni i digestivni organi vladaju tijelom to se može manifestovati kroz probavne probleme, konstipaciju, poremećaje u ishrani, hroničnu dijetu i lošu probavu. Oni imaju tendenciju da previse razmišljaju, postanu tvrdoglavi sa opsesivnim ponašanjem – kada je njihova energija van ravnoteže. Da biste pronašli ravnotežu, važno je da nauče kako da budu spontani i da se oslobode od nekih očekivanja koja su sebi postavila. Treba da izađu iz svog uma u njihova tijela. Preporučuje im se planinarenje ili ples. San i spavanje su za ove znakove jako bitna kategorija koja ih vraća u balans.

Vaga

Njihova priroda je lagana, romantična I idealistička… što ne znači da često ne mogu biti lakovjerni, prenagljeni i neodlučni. Obzirom da njihovi bubrezi i područje bešike kontrolišu tijelo, debalans u energiji se može manifestovati u vidu čestih infekcija vezanih upravo za bešiku, čestog mokrenja i bola u donjim leđima. U cilju pronalaženja ravnoteže trebalo bi da nađu načina da se organizuju malo bolje u danu i životu, da slušaju muziku, slikaju jer je to odličan način izbjegavanja stresnih situacija kao i izražavanja njihovih emocija.

Škorpion

Veoma strastveni, intuitivni i karizmatični s jedne strane, dok s druge iskazuju veliku količinu posesivnosti, ogorčenosti a nerijetko i ljubomore. Zbog činjenice da genitalna oblast vlada njihovim tijelom, simptomi debalansa energije se mogu manifestovati kao depresija, nedostatak libida ili prekomjerni libido. U cilju pronalaženja ravnoteže trebalo bi da praktijuju smirujuće tehnike kao što su disanje, vizualizacija i meditacija. Boravak u blizini vode takođe bi im pomogao da se regenerišu.

Strijelac

Iako su uvijek iskreni, dobro raspoloženi i filozofski nastrojeni često mogu biti slijepo optimistični, neodgovorni i nemirni. Oni su slobodne prirode i uvijek spremni za beskrajnu avanturu. Kako jetra, bokovi i butine vladaju njihovim tijelom, debalans u energiji može izazvati probleme s kukovima, jetrom ili čak tendencijom prekomjernog uživanja. Da bi postigli ravnotežu trebli bi koristiti sport kao energetski izlaz.

Jarac

Krasi ih praktičnost i disciplina a veoma često i pesimistički pristup svijetu i životu.
Obzirom da njihove kosti, koljena i zubi vladaju tijelom, simptomi debalansa u energiji se očituju u radoholičnim tendencijama, problemima sa koljenima, zglobovima ili bolom u zubima. Takođe , često se pretrpavaju poslom kako bi postigli što više a samim tim i izbjegli emocije. Da pronađu ravnotežu oni bi trebali napustiti toksične veze i okružiti se živopisnim pozitivnim ljudima. Moraju zapamtiti da je sreća izbor te da je “biti srećan” stvar odluke.

Vodolija

Inventivne, slobodne i prijateljske prirode često mogu biti nepredvidljivi i emocionalno udaljeni. Njihovim tijelom vladaju članci i nervni sistem te se posljedice debalansa energije očituju u problemima sa zglobovima , osjećanjem anksioznosti i napadima panike. Ako žele da ostanu u balansu moraju ostati prije svega vjerni sami sebi te se okružiti istomišljenicima kako bi učili i rasli.

Ribe

Osjetljiva, saosjećajna i maštovita bića, često puna tajni, slabosti i vlastitih nejasnoća. Zbog činjenice da njihova stopala i epifiza vladaju tijelom, energetski debalans će rezultirati zatvaranjem od sopstvene intuicije i prihvatanja energije kao i čestim problemima sa stopalima. U ciilju pronalaženja ponovnog balansa moraju stupiti u dodir sa duhovnim dijelom sebe putem meditacije.