Tranzit Jupitera kroz znak Strijelca (9. novembar 2018. – 03. decembar 2019.)

Ne počinjemo bez razloga tekst rečenicom – “nek nam dobar vjetar snove pogura” – jer bi upravo ova rečenica možda u najkraćem mogla opisati ono što nas očekuje kada uplovimo u dugoočekivani tranzit.

Zadnji put smo osjetili njegove čari prije 12 godina.

Piše: Dalida Azinović, astrologinja

Priča o tranzitu trebala bi nadahnuti mnoge, a zabrinuti baš nikoga i mislim da bi je trebali čitati svaki mjesec u narednih godinu dana kako se nijedan dan ne bi zaboravili probuditi u suncu niti zaboravili smijati.

Zašto to kažem, zato što ćete baš u takvom maniru biti najbolji saveznici ovog tranzita i hodat ćete pod ruku s njim.

Žao mi je svih onih koji se odbijaju trznuti iz programske negativnosti, misleći da je neimanje sreće njihova sudbina i jedini izbor. Propustit ćete mnogo, to vam obećavam.

O čemu je onda zapravo riječ?

Kada bih morala nacrtati Jupitera u Strijelcu vjerovatno bih nacrtala Djeda Mraza ili Jack pot…, možda kovčeg sa blagom, a možda baš onaj posljednji korak koji trebamo napraviti da bismo konačno bili na vrhu sunčane planine.

Cijela njegova priča upravo je u energiji kozmičke podrške koja nam je izostajala, kozmičkog osmjeha koji nam je toliko trebao i onog udara sreće kada smo se pomirili da nam više ništa ne može pomoći.

Pod tranzitom Jupitera kroz Škorpiju smo se borili sa vlastitim i onim demonima preko puta nas i ponovo nalazili mjesto za sebe. U ovom tranzitu imamo mogućnost da proširimo i prosvijetlimo sebe, da nagradimo i nadogradimo sebe.

Imamo mogućnost da sanjamo veliki san i da nam on postane realnost, imamo mogućnost da se svaki dan budimo u ljetnom sunčanom danu, imamo mogućnost da konačno budemo raspoloženi for no reason.

Konačno imamo mogućnost i vjetar u leđa za tu mogućnost.

Jupiter je planeta koja priča ekspanzijom, boljitkom i dobrom prilikom. Strijelac je znak kojeg najbolje opisuje avantura, novo iskustvo, više znanje, viša svijest, daljina, učenje, novi horizonti.

Jupiter vlada znakom Strijelca i upravo u ovom znaku on se osjeća najbolje i tu ga ama baš ništa ne sprečava da pokaže svoju pravu prirodu koja je priroda benefita.

Tako će tranzit, koji slijedi, donijeti potrebu da krenemo naprijed, da poboljšamo stvari, da popravimo sebe i popravimo svijet oko nas. Tjerat će nas da učimo, da ostavljamo stare loše stvari i navike, da volimo novo, da volimo različito.

Dat će nam novu perspektivu i novi pogled. Neće nas niko moći vratiti nazad na nešto što je osrednje, ali dobro poznato.

Gdje se god budemo osjećali skučeno, imat ćemo konačno snagu da odemo. Za nas više ostajanje u takvim stanjima i stvarima neće biti ni mogućnost ni izbor.

Neki će po prvi put u životu osjetiti suštinski sjaj određenog stanja ili životnog polja.

Što više budemo živjeli manirom Strijelca, time ćemo imati više prilike da nas ovaj kosmički Djeda Mraz nagradi. Zato vam preporučujem da budete radoznali, da budete otvorenog uma, da budete iznad horizonta, da budete darežljivi i optimistični i otvoreni za nova iskustva.

Istražite šta je to još što život ima da ponudi i ne zaboravite se zabavljati u tom procesu.
Poenta je rast, poenta je ekspanzija, poenta je novo iskustvo i neko novo Ja, neko punije i svjetlije Ja.

Gdje ćemo moći očekivati najbolju kosmičku podršku, neko malo čudo i mogućnost ekspanzije polja svakako će nam reći tranzit kroz natalnu kartu i njegov odnos sa našim ličnim planetama. Na taj način ćemo se moći puno preciznije pripremiti za „ljeto“ koje konačno dolazi.

Međutim, važno mi je da svi znate da je konačno moguće, da je konačno vrijeme!!!

Bitno mi je da sanjate veliki san i da sebi dopustite uvjerenje da se on može ostvariti!
Bitno mi je da porastete u ovom tranzitu i da i drugima pustite da rastu!

Bitno mi je da se reprogramirate u optimizam!