Arnela Islamović možda je najbolji primjer kako se snovi ostvaruju samo ako čvrsto vjerujete u njih, i uporedo konstantno učite, trudite se i marljivo radite.

Prije nekoliko dana ova dvadesetogodišnja Lukavčanka u svom rodnom gradu otvorila je “BrowBar” salon ljepote, prvi takve vrste u Bosni i Hercegovini.

Za one koji ne znaju puno o tome, radi se o salonu koji podrazumijava pružanje tretmana za uljepšavanja na principu brze usluge, pod brendom Magic Brows by Arcie.

Ideju je Arnela prenijela iz Holandije, tačnije Amsterdama gdje već godinama postoji ovakva vrsta salona za uljepšavanje.

– “BrowBar” podrazumijeva sređivanje obrva na prirodnom principu i njihovo prilagođavanje obliku lica. Mnoge žene unište obrve zbog toga što ne znaju ili nisu vješte da ih uljepšaju. Moj posao je da ih vratim u prvobitno stanje, odnosno da ih prilagodim obliku lica dame i uljepšam ih. Danas je moderno da su obrve malo deblje, pa ženama koje imaju tu vrstu problema, pokušavam da pomognem. Posao me opušta, a još više sam sretna kada ugledam zadovoljno lice klijentice kada se pogleda u ogledalo – objašnjava Arnela i dodaje da u svom poslu koristi samo kvalitetnu šminku.

Arnela je znanje o ovoj vrsti zanata stjecala u jednom o najpoznatijih lanaca salona ljepote u arapskim zemljama, pod nazivom “Pace e Luce,” brenda koji potječe iz Libana, zemlje koja je u samom vrhu u svijetu kada je riječ o ljepoti i modi.

Vođena željom da ljubav prema ovom pozivu, koji je osjetila prije tri godine, pretvori u djelo, Arnela je prošle godine prihvatila poziv, spakovala kofere i otputovala u Qatar.

Radeći za “Pace e Luce” stekla je puno poznanstva, a njene klijentice bile su djevojke i žene iz Dubaija, Dohe, Jordana, Sirije, Velike Britanije, Italije, Amerike, Afrike, Australije…

– Arapkinje su žene koje itekako vode računa o svom izgledu i za to su spremne dati ogromne sume novca kako bi izgledale lijepo, njegovano, privlačno. Jako su zahtjevne i odlično znaju šta žele, tako da morate biti dobri educirani i vješti kako biste zadovoljili njihove apetite. S druge strane, jako puno polažu na privatnost, tako da nisam bila u prilici da ih fotografiram i njihove fotografije stavljam na Facebook ili Instagram, jer njima to nije dozvoljeno – priča islamović.

Arneline klijentice bile su i djevojke i supruge poznatih Arapa.

– Često su mi dolazile bogate Arapkinje, žene biznismena i političara. No, njima je, kako sam prethodno kazala, važna ta privatnost koja se mora poštovati – govori Arnela koja se prije mjesec i po iz Qatara vratila u rodni Lukavac.

Iako joj je prioritet da razvije posao i da zadrži kvalitet koji je stekla u Qataru, Arnela je i puna planova za budućnost.

– Želja mi je razviti posao, privući što više žena, predstaviti im ono što radim, ali se i dalje educirati, jer je ovo posao koji se stalno mijenja, nadopunjava, a ja želim pratiti trendove – kazala nam je na kraju razgovora Islamović.