Amra Silajdžić Džeko o majci: Od nje sam naučila o pravoj ljubavi- iskrenoj i bezuslovnoj

Naučila sam od nje kako ništa nije nemoguće, i da se sve može stići kad se punim srcem život voli i cijeni. A nije joj bilo lahko. Znam da nije. Moja mama, heroj moj!

800
Amra sa majkom i sestrom

Porodica je na prvom mjestu Amri Silajdžić Džeko! To nije teško zaključiti ako je pratite na društvenim mrežama, gdje redovno dijeli radost iz svog doma, u kojoj su glavni njeni najmiliji.

Amra vrlo često objavljuje fotografije i video- zapise uz natpise pune ljubavi, a posljednji je posvetila majci, od koje je, kako kaže, sve naučila.

– Životinje su bile sastavni dio mog odrastanja, posebno psi. Koliko sam samo puta donijela mače ili psića, papagaja, guštera, kornjaču… kući. Mami! Uvijek bi me naružila, ali se svaki put uredno brinula o svima. Najviše ona. Subotom u 6 ujutro bi išla na autobusku stanicu, po poslane žive crve iz Zagreba, jer ih tada kod nas u Sarajevu nije bilo, a moji su crno-bijeli gušteri samo to jeli.

Koliko je samo puta očistila iguanin veliki terarijum, oprala i nahranila Rimija, Asku, Mikca, Tipsija, Vita, Gizma… Ona, samohrana majka dvije djevojčice, pored rata i svih ostalih obaveza, borbe… Od nje sam naučila o pravoj ljubavi, iskrenoj i bezuslovnoj, kako ništa nije nemoguće, i da se sve može stići kad se punim srcem život voli i cijeni. A nije joj bilo lahko. Znam da nije. Moja mama, heroj moj! – napisala je Amra.