Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” organizuje akciju šišanja i doniranja kose 11. novembra, u periodu od 11 do 18 sati, u glavnom holu Sarajevo City Centra u Sarajevu.

U sklopu projekta “Moja kosa tvoja kosa” Udruženje organizuje akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka u Sarajevu.

Veliku podršku Udruženju i projektu kontinuirano i svakodnevno iskazuje Amra Silajdžić Džeko.

Njene redovne posjete Roditeljskoj kući ispunjene su ljubavlju i zagrljajima, popraćene dječijim osmijesima i uzbuđenjem.

Amra kao ambasador Udruženja svakodnevno govori i upućuje na probleme sa kojima se susreću djeca oboljela od raka, a posebno o težini gubitka kose radi čega je i sama donirala svoju kosu i na taj način pokazala da je spremna biti uz njih na sve moguće načine.

11.11. SCC 😍🤗😍 Vidimo seeee ❤️❤️ #srcezadjecu #mojakosatvojakosa #sarajevo

Publiée par Amra Silajdžić Džeko sur Jeudi 8 novembre 2018

Amra i Edin sa sinom Danijem pozvali su građane BiH da 11. novembra dođu u SCC i doniraju svoju kosu za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 centimetara duga (idealno je i duža).

– Do sada smo izradili i uručili 24 perike. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu – kažu u Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”.