Lijepa, atraktivna, duhovita, uvijek nasmijana, pametna, odlučna, žena koja zna šta hoće… Baš takva je Aida Čorbadžić, naša proslavljena sopranistica i solistica Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Od marta prošle godine do aprila ove obavljala je funkciju vršioca dužnosti Umjetničke direktorice Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, kada je, kako nam je kazala, dala ostavku nakon premijere opere “Čarobna frula”.

– Nedavno smo završili praizvedbu baletne predstave “Okovani Prometej”, i sa tim sam, mogu kazati, završila svoj angažman za ovu godinu. No, operski pjevač mora stalno da se razvija, jer je to naš konstantni put, a kako nisam u novoj podjeli, posvetila sam se upravo tome, ličnom usavršavanju. Uporedo s tim, živim život punim plućima, družim se sa dragim ljudima i svaki dan se smijem – kaže sopranistica, koja je u nastavku razgovora za naš portal otkrila koliko često i sa kim odlazi u shopping, šta najviše kupuje i voli nositi, šta je neophodno imati za dobar stil…

Koliko često idete u shopping i koliko u prosjeku potrošite novaca?

– Ne tako često, ali kad idem redovno potrošim previše.

Ko Vam je vjerni pratilac u kupovini?

– Kartica.

Da li kupovine obavljate planski ili to činite ishitreno i shodno trenutnom raspoloženju?

– Uglavnom planski i najčešće u vrijeme premijera Narodnog pozorišta, kada želim osvježiti ili dopuniti svoj izgled.

 Šta ste posljednje kupili sebi?

– Parfem.

  Koji je najvrijedniji komad nakita koji posjedujete?

– Volim nakit, a u mom slučaju, najčešće su to naušnice. Najvrijedniji su svakako oni koji su ručni rad i koje sam dobila na poklon, iako ništa ne može zamijeniti sjaj u oku.

 Koja su Vam tri omiljena komada garderobe, koja češće nosite od ostalih?

– Kožna jakna, crne hlače.

  Šta je, prema Vašem mišljenju, neophodno imati za dobar stil, koje komade odjeće?

– Pa, s obzirom da “imati stila”, znači birati odjeću koja odgovara tijelu i osobnosti onoga koji je nosi, to je vrlo individualno. Za mene lično znam da svaku odijevnu kombinaciju, bila to haljina ili farmerice, nadogradim osmijehom.

U kojoj odjevnoj kombinaciji ste zasjali i dobili najviše komplimenata do sada? 

– “Zasjati” je nekako u opisu mog najdivnijeg poziva, operske pjevačice i haljina je vrlo važan element. Važno je da je udobna, da je skrojena prema mom obliku tijela i da i “ona” priča priču. Poseban osjećaj ponosa i sreće obuzima me kada nosim kreacije naših domaćih i sjajnih dizajnerica Jasne Hadžimehmedović Bekrić, Osh Josh, Amne Kunovac Zekić, Amele Radan, Neire Sinanbašić.

Kada biste morali iskombinirati četiri različite boje da se odjenete, koje biste odabrali, a da ne ispadnete šareni?

– Odabir kombinacije od četiri boje jednostavno bi zavisio od raspoloženja tog dana.

Ko je, prema Vašem mišljenu, ikona stila u našoj regiji, uključujući i BiH?

– Toliko je divnih, lijepih, sređenih osoba koje vode računa o sebi u svakom pogledu – prehrana, mentalna higijena, vježbanje, posjeta kozmetičkim salonima, masaža. Sve to vodi njegovanom tijelu. Ne bih mogla nikoga izdvojiti, ali je uživanje primijetiti sve to.

Kako biste u dvije riječi opisali svoj stil?

– Aida Čorbadžić.

Imate li neki fetiš kada su odjeća, obuća i aksesoari u pitanju?

– Volim obuću – štiklu visoku, naročito.

Najviše novaca ste izdvojili za kupovinu kojeg komada garderobe, i koji je to bio iznos?

– Rado ću izdvojiti malo više novca za obuću, važno je i zbog zdravlja, jer kažu “sve ide sa nogu”. Kakav izgovor!?

Između putovanja na neku egzotičnu destinaciju i odjevne kombinacije i torbe iz najnovije Chanel kolekcije, šta biste izabrali?

– Ko bi mijenjao putovanje za torbicu!?!

 U kombiniranju odjeće, šta je prema Vama nespojivo, šta ne biste nosili?

– Nikad’ ne reci nikad’ –  rekoše stariji i mudriji, a ja na svojoj koži, zahvaljujući tadašnjim okolnostima, prije nekoliko godina doživjeh i preživjeh. Sve je spojivo ako  poželite i napravite tako. Uživajte u životu koji vam je podaren. Brinite o sebi, o svom zdravlju i budite najbolja verzija sebe.