Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar 1. marta, sa početkom u 20 sati, premijerno će biti izvedena predstava “Anđeli Babilona”, autora Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka.

Predstava “Anđeli Babilona” propituje duboke intimne granice do kojih smo kao pojedinci spremni ići kako bi izbjegli direktnu konfrontaciju sa nadređenim autoritetima, odnosno, koja je cijena našeg konformizma?

Jesmo li spremni odreći se sebe zarad pozicije i fabriciranog ugleda u društvu? Da li je to vrijedno? Razmišljamo li, pri tome, o sebi i pravim vrijednostima života mnogo važnijim od pozicije i ugleda? Interesantna, uzbudljiva i energična komedija koja na ironičan i duhovit način prikazuje ono sa čime se, zapravo, svakodnevno susrećemo i suočavamo. Tema izrazito aktuelna danas.

Glumačku postavu čine: Admir Glamočak, Ajla Hamzić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi i Amela Kreso. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a muziku Dino Šukalo.

Prva repriza predstave je već narednog dana – 2. marta, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za premijeru i prvu reprizu, predstavu će moći pogledati i 15. marta od 20 sati.